fbpx

SEO Trosa - Syns er hemsida när kunderna söker?

Syns bättre på Google med äkta sökmotoroptimering så hittar dina kunder er enklare där dom faktiskt letar.

Såhär jobbar vi med SEO i Trosa

Transparent SEO

Läs allt vi gör i ett delat dokument som du samtidigt lär dig SEO.

Inga bindningstider

För det gillar inte vi heller. Hos oss är stannar du självklart frivilligt.

Etisk och äkta SEO

Vi arbetar med metoder som Google godkänner och tycker om.

Prisvärd SEO

Jämför oss med andra, våra SEO-tjänster är prisvärda!

vad är seo

SEO Skola

Här nedan har vi skrivit ihop lite texter om SEO så att du kan läsa på och lära dig mer om vad det innebär. Om du har frågor som inte blir besvarade i texten är du självklart välkommen att kontakta oss genom att maila till hej@logofactory.se

Vad är SEO?

SEO är en engelsk förkortning och står för Search Engine Optimization (sökmotoroptimering), vilket är ett prefix och uttryck som syftar på processen att förbättra och optimera en webbplats/hemsida för att öka dess synlighet på relevanta sökningar som görs på olika sökmotorer såsom Bing och Google.

Desto bättre synlighet en hemsida har i dom organiska sökresultaten- desto högre sannolikhet är det att den uppmärksammar och lockar mer potentiella kunder och besökare.

Så kort sagt är sökmotoroptimering processen att optimera en hemsidas innehåll (bland annat!) så att en sökmotor gillar att visa det som ett toppresultat för sökningar av ett visst sökord eller sökfras.

Grunderna i SEO

Så hur gör man för att få en hemsida att hamna högre upp i sökresultaten på Google? Svaret är att det finns massor av åtgärder att göra i massor av olika former och steg. Det huvudsakliga svaret är att det är ett löpande arbete av många skäl.

3 anledningar varför SEO ett löpande arbete:

1. Google uppdaterar regelbundet sin sökmotor och justerar och ändrar vad som beslutar vilket sökresultat som ska visas högst

2. En hemsida som hela tiden fylls på med relevant och läsvärt innehåll talar om för Google att den är just relevant och uppdaterad

3. Att hålla sin hemsida levande är viktigt för era kunder och gör deras användarupplevelse mycket bättre då ert innehåll är uppdaterat och fräscht – detta gillar även Google, så win-win!

Det allra första man bör göra innan man börjar optimera en hemsida är att kolla av nuläget för webbplatsen. Frågor som man kan undersöka är exempelvis:

– Finns hemsidan indexerad hos Google?

– Hur rankar hemsidan?

– Rankar hemsidan på några relevanta sökord eller sökfraser?

– Vilka konkurrenter har hemsidan/företaget?

– Rankar konkurrenterna högre? Varför?

SEO-arbetet är uppdelat i några olika kategorier, On-page och Off-page och dom betyder precis som de låter, SEO på den fysiska hemsidan och utomstående SEO.

On-page SEO

On-page SEO är allt som man gör direkt på hemsidan för att förbättra den och bli mer omtyckt av både besökaren och sökmotorerna. Detta kan exempelvis vara att justera rubriker och texter, skriva nya texter och uppdatera äldre så att dem fortfarande är relevanta och läsvärda.

Något som också är väldigt viktigt är hemsidans säkerhet och idag varnar vissa webbläsare besökaren om man inte har ett SSL-certifikat installerat och Google kommer kunna bestraffa hemsidor utan SSL-cert med en sämre position och du blir mycket enklare att konkursa med. Så SSL-cert är viktigt!

Det är också noga att hemsidan är responsiv, dvs att den är enkel att både besöka och läsa på både mobilen, datorskärmen och surfplattan. Detta är idag enkelt att fixa – men trots det ser man dagligen hemsidor som fortfarande inte är mobilanpassade vilket är riktigt synd, för dem och besökaren. Vi surfar faktiskt mer via mobilen än datorn idag.

Övriga faktorer som man arbetar med är hemsidans hastighet, struktur och uppbyggnad.

Off-page SEO

När man jobbar med Off-page SEO arbetar man istället utomstående och inte direkt På själva hemsidan. Och det man allra oftast syftar på är länkar till hemsidan. Detta är självfallet väldigt viktigt då internet är ett enormt nätverk av ihopkopplade webbplatser och om din hemsida inte har någon väg in, så blir den svårhittad. Så när ni anlitar oss för löpande arbete med SEO så kommer vi använda vårt eget nätverk av webbplatser och bloggar för att bygga relevanta in-länkar till er webbplats.

Tips på bra SEO-verktyg

Här nedan har vi listat upp ett gäng SEO verktyg som du själv kan använda och som är enkla att använda. Vissa verktyg är gratis och andra kräver att man prenumererar på tjänster.

Screaming Frog SEO Spider är ett program som hjälper dig att förbättra SEO på plats genom att extrahera data och granskning av hela webbplatsen för vanliga SEO-problem. Med gratisvarianten kan man söka igenom 500 webbadresser.

Finns i både gratisvariant och betalvariant.

Vill ni diskutera om sökoptimering och veta mer?

Varmt välkommen att kontakta oss på det sätt som du föredrar så ser vi vilka möjligheter just ni har inom SEO och Sökmotoroptimering.

Genom att kryssa i "Jag är inte en robot"/reCAPTCHA-boxen godkänner ni också att vi hanterar era personuppgifter som ni lämnar i formuläret enligt GDPR.

Några ord från våra kära kunder

Har du anlitat oss och inte lämnat ditt omdöme än?

Syns ni när kunderna letar efter era tjänster i Trosa?

SEO (sökmotoroptimering) är något som vi verkligen brinner för! Efter alla år i branschen har vi en bred kunskap om hur man gör sig synlig på Google och vi delar gärna med oss av vår kunskap.

Vi ❤️ SEO Trosa

Det finns många saker som kan optimeras för att er hemsida ska ranka bättre på Google. Att optimera sin hemsida med relevant och trovärdigt innehåll är viktigt. Låt oss skriva SEO-anpassade texter som både era kunder och Google tycker om.

SEO är inte något som görs en gång och sen är det klart. Det kräver tid och engagemang. Google föredrar en levande hemsida med trovärdigt och relevant innehåll för era besökare.

Vi trackar och följer hemsidan utveckling. Med hjälp av det kan man justera och optimera hemsidan löpande – med mål att klättra högre på Google på de sökord och fraser som man önskar synas på.

Sökmotoroptimering på riktigt och från grunden

SEO kräver kunskap och tid

Sökmotoroptimering kräver både tid, kunskap och framförallt engagemang och förståelse av företaget man jobbar med. Google är en enormt smart sökplattform och dom uppdaterar sina sökalgoritmer hela tiden för sökarens skull så här gäller det att hålla och och hänga med i svängarna.

Det ni vill hitta på Google när du själv söker är ett snabbt och relevant svar och ju mer intelligenta sökmotorn blir, desto svårare är det att fuska sig fram en hög placering. Anlitar du oss för att SEO-optimera er hemsida gör vi det med ett långsiktigt tänk.

Vi hjälper företag i Trosa med äkta SEO

Långsiktig SEO och optimering

Vi jobbar med en långsiktig sökmotoroptimering vilket kräver en plan som i mycket annat. Det första vi gör är ett titta på hur hur din hemsida ligger till idag på Google och utifrån det tar vi fram en plan med nya mål. Vi gör också en noggrann sökordsanalys så att vi vet vilka sökord och sökfraser som är smarta att synas och försöka ranka på. Det är viktigt att veta vad just din målgrupp och kund faktiskt söker och Googlar på helt enkelt. Detta är inget vi gör bara en gång utan sökord och fraser förändras med tiden och omständigheter i världen och saker som sker i vårt samhälle, det vet vi nog alla nu efter denna pandemi.

Förtroende och engagemang

Det är både roligt och intressant att hjälpa företag inom olika branscher med att öka deras synlighet.Vi är väldigt noga med att fördjupa oss i så att vi verkligen förstår er bransch och målgrupp – och på så sätt optimera hemsidan därefter. Vi tycker att SEO ska vara win-win, för både Er och era Kunder. Med en mer relevant hemsida blir kundernas användarupplevelse bättre samtidigt som ni rankar bättre, bra va? När vi skapar innehåll för er så jobbar vi med både hjärta och hjärna och lägger alltid ner vårt yttersta i varje uppdra.

Vi tror på äkta och relevant SEO - skippa fusket!

Även inom sökmotoroptimeringens värld så finns det ”genvägar” och fusk som i allt annat. Google är inget litet företag utan dom har enorma resurser och arbetar dagligen med att utveckla och förbättra sin sökmotor för att hela tiden bli bättre och bättre för användaren.


Google föredrar relevant innehåll, dvs innehåll som är betydelsefullt, som är viktigt för sökaren och som faktiskt hör till saken som personen sökt efter. Det enda vi egentligen vill ha när vi googlar är ju ett snabbt svar på något vi undrar. Och detta är något vi utgår ifrån när vi sökmotoroptimerar hemsidor åt våra kunder.

Allt innehåll som vi skapar gör vi helt och hållet för hand och kopierar aldrig något. Länkar som vi bygger sker helt och hållet genom vårt eget nätverk och trafik till hemsidan sker helt enkelt genom ökad relevans – kort sagt kan vi säga att vi försöker fylla er hemsida med de svar som kunden letar efter, läsvärt material som någon vinner på att läsa!
 
Många försöker ändå lura och gena för att finta de sökalgoritmer som finns. Detta kan verkligen straffa sig om dom upptäcker det – och för varje dag som går så utvecklas Google och blir vassare och vassare och bättre och bättre att sortera ut vad som faktiskt är äkta och vad som är fake.
 
Vi och din kund gillar äkta relevant innehåll. Och det är så vi jobbar – äkta och långsiktigt.

Låt er hemsida vara ett levande verktyg och öka användarupplevelsen

Den dagen som ni väljer att testa oss för SEO av er hemsida kommer vi kämpa för att ni ska ranka och få de placeringar som ni önskar. För att veta vilka sökord och sökfraser som är bäst att ranka på kommer vi allra först göra en så kallad sökordsanalys och konkurrerasanalys. Detta är för att vi ska få en bra utgångspunkt och se vad som faktiskt är bra att sökoptimera hemsidan efter för ord och vad era kunder egentligen söker på.
 
Genom att regelbundet fylla på och hålla hemsidan levande ökar ni kundens användarupplevelse – vilket är superviktigt + att man som besökare ser att ni är aktiv och faktiskt arbetar med att göra deras besök bättre för varje gång, åter win-win!

När vi arbetar med SEO utgår vi ifrån följande

Engagemang

Att få jobba, drifta, supporta och skapa till företag är det roligaste vi vet – därför gör vi det! Och kanske just därför ger vi oss alltid in i uppdragen med högsta nivå av engagemang. Vi vill förstå dig och ditt företag så att vi kan leverera det som passar er allra bäst och som ger mest resultat.

Perfektion

För oss är det viktigt att allt som vi levererar ska fungera- och ser ut som det är tänkt. Därför testar vi och går noggrant igenom allt material som lämnar våra händer. Det ska funka helt enkelt, såklart – och om något skulle börja strula, så löser vi det!

Tillit

Vi känner stort ansvar när vi jobbar med dig och ditt företag. För oss är det viktigt att du alltid känner dig prioriterad och nöjd och vi gör allt i vår makt för att det kännas så. Vi tror inte på att låsa in kunder i avancerade system och custombyggda lösningar, utan hos oss är man kund frivilligt med material och system som är byggd utan att begränsa och låsa in.

frida birkl på Logofactory

Vill du ta det via telefon istället?

Vårt kreativa och ödmjuka SEO-team svarar gärna på frågor som du har. Välkommen att ring för att prata med en av oss direkt.

Vi använder cookies så att du får en bättre upplevelse här på vår hemsida.
Vi gör om lite på vår hemsida!

Så vi vissa sidor har en ny design, medan några fortfarande har den gamla. Har ni frågor eller funderingar? Kontakta oss!