fbpx

5 tips på Gratis bildbanker

5 tips på Gratis bildbanker

Frida Birkl
Frida Birkl
Frida Birkl
Frida Birkl

Gratis bildbanker är en fantastisk resurs för alla som behöver tillgång till högkvalitativa bilder men  vill undvika kostnader. Här är några populära gratis bildbanker att utforska:

 

gratis bildbank unsplash
Unsplash

En av de mest populära gratis bildbankerna. Här hittar du ett stort urval av högkvalitativa fotografier som kan användas för både personliga och kommersiella projekt.

Unsplash har över 3 miljoner av gratis högupplösta bilder. Dom väljer för hand ut  varje foto och accepterar bara dom bästa, så att oavsett vad du behöver – hittar du precis det du letar efter på Unsplash.

Spana in Unsplash du med!

 

Pexels – Bilder och Videos

Pexels är en populär webbplats som erbjuder högkvalitativa bilder och videos, helt gratis. Materialet är licensierade under Pexels-licensen, vilket gör dem tillgängliga för både personliga och kommersiella projekt. Webbplatsen är också enkel att använda och utforska, med olika sidor som gör det enkelt att hitta det man behöver. Oavsett om du letar efter bilder till din blogg, webbplats, sociala medier eller något annat projekt, kan Pexels vara ett bra ställe att börja på.

Klicka in till Pexels och njut av alla bilder!

 

Pixabay

En annan populär gratis bildbank som har miljontals bilder, vektorgrafik och videor. Allt innehåll på Pixabay är licensierat under Creative Commons Zero (CC0), vilket innebär att det är gratis att använda, inklusive för kommersiella ändamål.

Tips på gratis bildbank- gratisography.com

Gratisography

”Verkligen unik, Vanligtvis vimsig 😉 Alltid gratis.”

En lite annorlunda bildbank som har många unika och udda bilder som kan användas för personliga och kommersiella projekt. Bilderna är högkvalitativa och licensierade under Creative Commons Zero (CC0).

Spana in Gratisography du med!

Photo courtesy of Gratisography

 

StockSnap

StockSnap erbjuder högkvalitativa bilder med enkel sökning och är licensierade under Creative Commons Zero (CC0).

Vidare till StockSnap

 

Innan du använder bilder från en gratis bildbank, se till att du läser och förstår licensvillkoren för varje bildbank. Vissa gratis bildbanker kan exempelvis kräva att du anger kredit till fotografen eller webbplatsen när du använder bilder, medan andra kanske inte tillåter kommersiell användning.

Vad är Creative Commons Zero (CC0)?

Creative Commons Zero (CC0) är en licens som möjliggör fri användning av kreativa verk, såsom bilder, musik, videor och annat, utan kostnad och utan att behöva be om tillstånd från upphovspersonen eller att ange källan. CC0-licensen används ofta på webbplatser med fria resurser, till exempel bildbanker eller musikbibliotek, där upphovspersonen vill ge användare möjlighet att använda deras verk utan restriktioner.

Genom att välja CC0-licensen, avstår upphovspersonen från alla sina upphovsrättsliga och närstående rättigheter till verket. Detta innebär att vem som helst kan använda, kopiera, distribuera och ändra verket för vilket ändamål som helst, utan att behöva be om tillstånd eller ge kredit till upphovspersonen.

Det är viktigt att notera att CC0-licensen inte ger användare rätten att använda verk som inkräktar på någon annans upphovsrätt. Om ett verk har CC0-licens, betyder det bara att upphovspersonen har avstått från sina upphovsrättsliga och närstående rättigheter och att verket kan användas fritt.

TIDIGARE

Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies så att du får en bättre upplevelse här på vår hemsida.
Vi gör om lite på vår hemsida!

Så vi vissa sidor har en ny design, medan några fortfarande har den gamla. Har ni frågor eller funderingar? Kontakta oss!